1.5.2014

Hooverin pato ja Grand Canyon

Las Vegasista lähdimme kohti Grand Canyonia aamulla. Matkalla pysähdyimme Hooverin padolla, joka sijaitsee Nevadan ja Arizonan osavaltioiden rajalla.

Turvallisen matkan toivotuskyltti Las Vegasissa
Reilun 2 300 km pitkä Coloradojoki kulkee Grand Canyonin pohjaa pitkin Hooverin padon kautta päätyen Meksikoon. Hooverin pato on 221 metriä korkea ja 379 metriä leveä. Paikan päällä se oli vaikuttavan näköinen.

Kuva Hooverin padon päältä alajuoksulle päin
Matkaa Las Vegasista Grand Canyonin eteläreunalla sijaitsevaan Tusayanin kaupunkiin kertyi 440 km. Nevadan osavaltiossa sijaitseva Las Vegas on 610 metrin korkeudella merenpinnasta. Tusayan kuuluu Arizonan osavaltioon ja on 2 015 metrin korkeudella merenpinnasta. Sää viileni matkalla ja maan läpi pohjois-eteläsuunnassa virranneen myrskyrintaman jäänteet satoivat lunta lämpötilan ollessa vain asteen verran plussan puolella.

Kuva lumisesta tiestä Arizonassa Las Vegasin ja Tusayanin väliltä
Majoituimme Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn:ssä. Pienessä kaupungissa sijaitseva hotelli oli mukava ja aamupalakin erinomainen.
Hotellin pääsisäänkäynti

Huoneemme

Aamupalabuffet
Seuraavana päivän sää oli parantunut ja kävimme puoli päivää tutustumassa Grand Canyonin eteläreunan näköaloihin. Reitit olivat hyvin merkittyjä ja palvelut turisteille erinomaiset. Näkymät olivat todella hienot. Valokuvissa suuret etäisyydet ja korkeuserot eivät valitettavasti erotu läheskään yhtä hyvin kuin paikan päällä.

Näkymää Grand Canyonin eteläreunalta

Toinen näkymä Grand Canyonin eteläreunalta

Hirviä Grand Canyonin eteläreunalla sijaitsevassa Grand Canyon Villagessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti