13.2.2014

Kiiltomatoluola ja Kontu

Aucklandista otimme aamulla alle vuokra-auton. Olimme edellisenä iltana soittaneet vuokraamoon autosta ja saaneet tiedon, että autoja ei olisi kaikille varauksen tehneille. Työntekijä suositteli, että tulisimme paikalle heti vuokraamon avauduttua aamukahdeksalta, jotta saisimme varaamamme auton. Olimme paikalla ensimmäisenä aamulla ja saimme auton. Jonkin aikaa odottelimme, että auto oli lähtökunnossa. Sillä aikaa muita auton varanneita alkoi tulla paikalle. Parille ensimmäiselle autot löytyivät, mutta myöhemmin tulleita pyydettiin jo odottamaan, kunnes uusia autoja saataisiin paikalle.

Päivän aikana kävimme Waitomo Caves:ssa, Konnussa ja illaksi menimme Rotoruaan. Matkaa tuli noin 360 km.
Vuokra-automme

Uudessa-Seelannissa tiet ovat erittäin mutkaisia ja mäkisiä. Liikenne kulkee vasemmalla puolella. Monta kertaa risteyksessä päällä olivat vilkun sijasta etulasin pyyhkimet, koska myös ohjaimet ovat päinvastaisilla puolilla kuin Suomessa.

Vasemmanpuoleinen liikenne ja mutkaiset tiet

Maisemat olivat upeita
Ensimmäisenä pidempänä pysähdyspaikkana kävimme Waitomo:ssa katsomassa luolissa asuvia kiiltomatoja. Pienessä ryhmässä käynti pitkässä luolastossa oli jännittävä ja mieleenjäävä kokemus. Kiiltomadot ovat lihansyöjiä ja houkuttelevat valollaan hyönteisiä lentämään pimeässä punomiinsa lankoihin. Yhdellä kiiltomadolla voi olla 50 lankaa. Kun kiiltomato kasvaa aikuiseksi, siitä tulee kärpänen ja elinaika tämän jälkeen on noin kolme päivää. Lopulta nuoremmat kiiltomadot syövät vanhempansa.

 Footwhistle Caven sisäänkäynti

 Footwhistle Caven katon tippukiviä

 Footwhistle Caven kiiltomatoja
Luolavierailun jälkeen suuntasimme Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti-elokuvasta tuttujen hobittien asuinpaikkaan Kontuun. Näimme muun muassa Bilbo Reppulin ja Samvais Gamgin ja hänen mielitiettynsä Ruusa Töllin kodit. Kävimme myös Vihreässä lohikäärmeessä inkivääriolusilla.

Taru Sormusten Herrasta -kuvauksia varten Kontu rakennettiin väliaikaisista materiaaleista, jotka voitaisiin purkaa kuvausten jälkeen. Myrsky kuitenkin viivästytti purkutöitä. Tällä välin maanomistaja huomasi, että moni ihminen pyysi lupaa päästä katsomaan kuvauspaikkaa. Kun häneltä sitten pyydettiin lupaa käyttää maita Hobitti-elokuvaan, hän asetti ehdoksi pysyvien materiaalien käytön Konnun rakentamisessa.

Ja kyllä, hobitin kolossa on oikeasti pieni luola kaivettuna maan alle.


Kontu

Bilbo Reppulin maja. Portissa on kyltti: "No admittance except on party business."

1 kommentti:

  1. Kontu näyttää upealta, toivottavasti inkiväärioluset maistuivat!

    VastaaPoista