19.2.2014

Rotorua

Rotorua on mukava pieni kaupunki sisämaassa. Kaupungin alueella on 17 järveä, maankuoren geotermistä aktiivisuutta ja arviolta noin 10 000 turistia päivässä. Nähtävää ja tekemistä riittää varmasti kaikille.

Yleiskuva vajaan 70 000 asukkaan kaupungista

Kaupungin ympärillä oli pieniä mäkiä
Keskustan tuntumassa kävimme useammalla geotermisesti aktiivisella alueella. Lähteiden lähialueet haisivat vahvasti rikille. Niin varoitustaulut kuin paikalliset suosittelivat pysymään merkityillä reiteillä, koska tulikuumat lähteet vaihtavat paikkaa usein. Uusia paikkoja aidataan sitä mukaa kun niitä ilmestyy.

Tammikuussa 2001 puiston mutalampi purkautui lennättäen kiviä ja kuumaa mutaa 100 metrin korkeuteen. Hivenen varauksella paikalla tuli liikuttua.

Yksi keskustan Kuirau Park:n kuumista lähteistä
Keskustan lisäksi ajelimme lähialueen teitä käyden muutamassa erikoisemman näköisessä paikassa. Pienemmät tiet olivat varsin mutkasia, kapeita ja jyrkkiä. Puolentoista auton levyisessä 120 asteen mutkassa oli silti jyrkässä mäessä 100 km/h nopeusrajoituskyltti.

Sininen järvi, "Blue Lake"
Vihreä järvi, "Green Lake" kuvattuna samalta nyppylältä edellisen kuvan kanssa. Vihreä järvi on kiellettyä aluetta, koska se on maoreille pyhä ja heidän yksityisomistuksessaan.
Rainbow Mountain ja sen juurella oleva kraaterijärvi
The Redwoods -metsikkö
Aorangi Peak Restaurant, josta oli hyvät näköalat kaupunkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti