27.2.2014

Wellington

Wellington on matkailijaystävällinen Uuden-Seelannin pääkaupunki. Lämpötilat olivat maan pohjoisosiin verrattuna hieman matalampia, mutta liian kylmä ei vielä ollut.

Muutamassa päivässä Wellingtonista ehti saada hyvän kokonaiskuvan.


Wellingtonin keskusta

Wellingtonin katunäkymää
Erityisiä ruokaelämyksiä emme kaupungissa kohdanneet. Ainoana mainitsemisen arvoisena oli sushi-päivällinen, jonka kävimme syömässä Catch Sushi Bar:ssa. Kyseessä oli reissun ensimmäinen liukuhihnalla toimiva japanilainen ravintola.

Päivällinen Catch Sushi Bar:ssa
Wellingtonissa kävimme pikaisesti tutustumassa Te Papa -museossa paikalliseen kulttuuriin ja luontoon. Museoon oli ilmainen sisäänpääsy, mikä vaikutti olevan yleistä Uuden-Seelannin museoille.

Te Papa -museon sisäänkäynti
Museon jälkeen suuntasimme katsomaan Hobitti-elokuvaa Embassy Theatre -nimiseen elokuvateatteriin. Elokuvateatteri on rakennettu vuonna 1924 ja sen sali oli vaikuttavan näköinen. Vuonna 2003 teatterissa esitettiin Taru Sormusten Herrasta -trilogian Kuninkaan Paluu -elokuvan maailmanensi-ilta. Sittemmin teatterissa on järjestetty muitakin elokuvajulkaisuja.

Embassy Theatre:n elokuvasali
Wellingtonin näki parhaiten kaapelijunan yläasemalta. Juna julki koko matkan jyrkästi ylämäkeen ja sisustus oli tehty sen mukaisesti vinoon.

Wellingtonin kaapelijuna lähtöasemalla

Wellington kaapelijunan yläasemalta katsottuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti