5.3.2014

Lentomatka: Melbourne-Sydney

Melbournesta lähdimme kohti Sydneytä Taiteiden yön jälkeisenä aamuna. Liikenteessä oli Taiteiden yön vuoksi vielä poikkeusjärjestelyjä. Kävelimme hotellilta aamulla päärautatieasemalle ja hyppäsimme sieltä junaan. Junassa matkustajia oli aamuyöllä yllättävän vähän. Junasta vaihdoimme bussiin lähinnä lentokenttää olevalla asemalla.

Kotimaan lähtöselvitys sujui nopeasti. Loungessa tulostimme valmiiksi Royal Caribbean -risteilymme lähtöselvityspapereita ja tulevia hotellivarauksiamme. Katsoimme myös ohjeet siitä, miten Sydneyn päässä pääsisimme lentokentältä majapaikkaamme. Näiden töiden jälkeen joimme tuoreet aamukahvit ja söimme aamupalan.
Qantas Lounge Melbournen kotimaanterminaalissa

Qantasin loungen sijainti oli aikaisemmasta poikkeava. Business-lounge oli toisen loungen sisällä eli business-lipulla pääsi molempiin. Ruokatarjoilu oli aavistuksen parempi business-loungessa, mutta merkittävää eroa ei ollut. Suurimpana erona business-loungessa oli barista tekemässä erikoiskahveja, kun taas toisessa loungessa erikoiskahvit teki automaatti.

Lentokoneemme Melbourne-Sydney -välillä

Australian Victorian osavaltiota ilmasta katsottuna
Sydneyn päässä tavarat tulivat nopeasti ja kun kotimaanlennolla ei muitakaan muodollisuuksia ollut, pääsimme hankkimaan bussilippuja keskustaan.

Kymmenen matkan paperilippu löytyi lentokentältä pienestä marketista ja leimasimme sen ensimmäiseen bussiin noustessamme. Matkalla oli yksi vaihto ja toisessa bussissa kysyimme kuljettajalta, tarvitseeko lippua leimata uudelleen. Sanoimme, että olemme menossa keskustaan ja että olemme tulossa lentokentältä. Kuljettaja mietti jonkin aikaa ja päästi sitten lopulta meidät ilmaiseksi kyytiin, koska olimme turisteja. Hotellilla meille selvisi, että yksi matka bussilipussamme tarkoittaa 1-2 sektoria. Yksi sektori on noin 1,6 km ja sektoreita olisi matkalla kulunut ilmeisesti ainakin neljä kappaletta. Laskeminen on vierailijoille haastavaa.

Melbournen yhteen sähköiseen korttiin verrattuna Sydneyn lippujärjestelmä on monimutkainen. Eri kulkuvälineisiin on eri lippuja ja harva lipuista käy useammanlaiseen kulkuvälineeseen. Tänä vuonna käyttöön on onneksi tulossa samantyyppinen sähköinen ladattava lippu kuin Melbournessa, mutta meille siitä ei vielä ollut apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti