25.3.2014

Singapore

Sää suosi Singaporen vierailuamme. Ilma oli lämmintä eikä sadekuurojakaan ollut. Harmiksemme muutamana päivänä naapurimaiden metsäpaloista tuleva savu heikensi ilmanlaatua ja näkyvyyttä.

Singaporen joukkoliikenne teki liikkumisesta helppoa, nopeaa ja edullista. Ehdimme käydä viikon aikana monessa paikassa, vaikka kiirettä emme pitäneetkään.

Singaporen katukuvaa

Marina Bay iltavalaistuksessa
Samaan aikaan vierailumme kanssa kaupungissa järjestettiin i Light Marina Bay 2014-festifaali. Keskustaan lahden ympärille oli koottu kymmeniä pienempiä ja suurempia taideteoksia, joissa valo näytteli merkittävää osaa. Alla pari kuvaa eri kohteista.

Happy Croco

Celebration of Life

Toisena päivänä kävimme Universal Studios Singapore -huvipuistossa. Puoli päivää meni siellä nopeasti ja kiersimme lähes kaikki puiston laitteet. Jonoja puistossa ei ollut käytännössä ollenkaan ja kierros meni nopeasti. Valitettavasti puiston suurin vuoristorata oli suljettu huoltotöiden vuoksi.

Universal Studios Singaporen sisäänkäynti

TRANSFORMERS The Ride
Oletko katsonut elokuvan Waterworld, jossa maailma on peittynyt merien alle? Huvipuistoon oli rakennettu kopio elokuvan tapahtumapaikasta merineen päivineen. Näyttelijät esittivät elokuvaa mukailevan esityksen, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Loppukohtauksessa muun muassa juonen "pääpahis" tippui alas kuvassa takana näkyvältä erittäin korkealta telineeltä veteen palaen samalla kauttaaltaan. Myös muut stunt-temput jättivät katsojan haukkomaan henkeään.

WaterWorld -esitys
Uimassa kävimme paikallisessa Jurong East Sports and Recreation Centre:ssa. Samantyyppisiä valtion ylläpitämiä urheilukeskuksia on Singaporessa lukuisia. Singaporessa pukeutumistyyli on muutoin melko vapaata, mutta paikallisessa uimakeskuksessa naiset käyttivät pääasiassa kokouimapukua tai moni jopa märkäpukua. Valitettavasti märkäpukua ei matkalaukusta löytynyt, joten vähäpukeisemmalla uimatyylillä oli pakko mennä eteenpäin. Myönnettäköön, että muutamia paheksuvia katseita ei voinut olla huomaamatta...

Jurong East Sports and Recreation Centre:n sisäänkäynti
Kävimme myös yhden maailman kuuluisimman majapaikan Raffles Hotel:n Long Bar-baarissa juomassa Singaporen tunnetuimmat drinkit Singapore Slingit. Asiakkaille tarjoiltiin naposteltavaksi maapähkinöitä suurista säkeistä. Maapähkinät kuorittiin suoraan pöydille ja lattioille, jotka olivat täysin kuorien peitossa.

Maapähkinäsäkki Raffles Hotel:n Long Bar:ssa
Yksi hienoimmista kokemuksista oli vierailu Gardens by the Bay -puutarhassa. Kävimme siellä ilta-aikaan. Ilta oli pilvetön ja taivaalla paistoi täysikuu. Valaistu suuri puutarha näytti todella hienolta.

Gardens by the Bay -puutarhan Supertree Grove
Supertree Grove tuntui fantasiamaailmalta isoine sienimäisine puineen ja musiikkeineen. Joka puolella oli valtavia tekopuita, jotka oli verhoiltu oikeilla kasveilla ja väriään vaihtavilla valoilla. Valot toimivat hyvin yhteen puista kuuluvan musiikin kanssa luoden illuusion fantasiametsästä, jossa ihminen itse on muurahaisen kokoinen.

Gardens by the Bay -puutarhan Supertree Grove läheltä kuvattuna
Englantilaisen The Rolling Stones-yhtyeen 14 On Fire-kiertueen konsertti oli Singaporessa samaan aikaan vierailumme kanssa. Varsinainen konsertti oli sisätiloissa ja 5 000 tarjolla ollutta lippua oli myyty jo aikoja sitten. Konsertti näytettiin kuitenkin myös ulkona suurella screenillä, jota kävimme ohikulkumatkalla muutaman minuutin seuraamassa.

The Rolling Stones-yhtyeen 14 On Fire-kiertueen konsertti
Singaporessa kävimme myös paikallisessa kampaamossa. Kampaamon työntekijät eivät puhuneet kovin hyvin englantia. Erikoista kampaamossa oli, että työntekijä vaihtui työvaiheen mukaan ilman sen kummempia esittelyjä.  Yksi työntekijä värjäsi, toinen pesi ja kolmas leikkasi hiukset useammalta asiakkaalta peräkkäin. Metodi vaikutti tehokkaalta, joskin asiakkaan kokemus tästä hieman kärsi. Työn jälki oli kuitenkin hyvää ja kampaajalle pääsi samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti