3.3.2014

Melbourne

Melbourne osoittautui mukavaksi kaupungiksi Australian vierailumme aluksi. Sää suosi pääosin vierailuamme. Kaupungin keskusta on tasaisella alueella ja pienen koon ansiosta paikasta toiseen voi liikkua jalan.
Melbournen kaupunkikuvaa

Melbournen katukuvaa

Melbournessa kävimme matkamme ensimmäisellä turisteille suunnatulla kierroksella. Vajaan kolmen tunnin kierros oli ilmainen ja osallistujat saivat antaa tippinä kierroksen päätteeksi sopivaksi kokemansa summan maksuna. Kierrostamme sotki puolivälin tauolla alkanut rankkasade, mutta toisaalta saimme mennä pienemmällä joukolla loppumatkan. Pääosa turisteista ilmeisesti pelkäsi sadetta.

Laillisia seinämaalauksia keskustan kapealla kujalla 
Melbournessa kävimme syömässä reissumme tähän asti parhaan illallisen. Tripadvisor-matkailusivuston suositusten perusteella kävimme Ishiya Stone Grill -ravintolassa. Ravintola oli varsin pieni ja omalaatuinen. Alla tilaamamme ateriakokonaisuus ruokalistasta ja jokainen lautanen omina kuvinaan. Kuvistakin käy ilmi, että hyvää oli.

Tilaamamme ateria ruokalistasta
Ateria kuvina. Pääruoka kuuman 400 asteisen kiven päällä suurimmassa kuvassa.
Melbournessa kävimme lenkillä kaupungin halkaisevan Yarra-joen varrella, jossa paikallisiakin oli runsaasti liikkeellä. Kävimme myös James Bond -elokuvan 50-vuotista historiaa kuvaavassa näyttelyssä. Valitettavasti näyttelystä ei saanut ottaa valokuvia, mutta esimerkiksi Bond-naisten puvut ja korut olivat ikimuistoisia.

James Bond -näyttelyn sisääntuloaula
Vastaan tuli myös elämämme ensimmäinen itsepalvelukauppa, jossa asiakkaat maksoivat ostoksensa automaattia käyttäen. Erillisiä perinteisiä kassojakin oli muutama, mutta pääosa ihmisistä käytti itsepalvelukassoja.

1 kommentti: