31.3.2014

Lentomatka: Hongkong-Osaka

Lähdimme lentokentälle iltapäivällä lounaan syönnin jälkeen. Lento Hongkongista Osakaan lähti hieman yli puolenyön.

Hongkongissa lähtöselvityksen pystyi tekemään kaupungin päärautatieasemalla kymmenien kilometrien päässä lentokentältä. Oli hauskaa pudottaa ruumaan menevät matkatavarat pois jo ennen lentokentälle lähtöä. Päärautatieasemalta menimme Airport Express-junalla lentoasemalle.

Airport Express -lentokenttäjuna

Lentoasemalla vaihdoimme Octopus-korttimme rahaksi ja yli jääneet Hongkongin dollarit taas Japanin valuutaksi. Sen jälkeen oli hyvää aikaa kierrellä Cathay Pacific:n kaikki neljä lentokenttäloungea ennen lennon lähtöä.

Hongkongin lentoaseman sisätilaa
Loungeja oli avoinna neljä kappaletta: The Pier, The Bridge, The Cabin ja The Wing. Yksikään näistä ei ollut lähellä lentomme lähtöporttia, mutta tämä ei haitannut, koska aikaa oli käytettävissä runsaasti. Jokainen lounge oli hivenen erilainen, vaikka paljon samankaltaisuuksiakin oli. Paras ruoka oli The Pier:ssä, jossa nuudelikeitto valmistettiin tilauksesta. Parhaat tuolit olivat The Wing:ssä. Hienoin sisääntuloaula oli The Bridge:ssä. Ilta meni nopeasti ja suunnitellut päiväunetkin jäivät välistä.

The Pier

The Bridge

The Cabin
Yölento meni nopeasti ja niin palvelu kuin matkustusmukavauuskin oli totuttuun tapaan Cathay Pacific:llä erinomaista. Lentokone oli samanlainen, jolla olimme lentäneet Singaporesta Hongkongiin. Ruokana koneessa tarjottiin illallinen.

Istuinpaikkamme koneessa
Kone laskeutui Osakaan aamuvarhaisella. Maahantulomuodollisuudet olivat ohi pikaisella passinleimauksella. Kentällä kaikki paikat eivät vielä olleet auki, joten esimerkiksi turisti-infossa käynti jäi väliin. Lämmintä oli alle kymmenen astetta ja ensimmäistä kertaa matkalla oli kylmä.

Hankimme ICOCA-kortit julkisilla matkustamiseen ja lähetimme laukut Japanissa usein käytetyn kuljetuspalvelun kautta hotellille. Lipunmyynnissä tai lähettipalvelussa ei kummassakaan ymmärretty tai puhuttu englantia, mutta siihen on totuttava kun Japanissa liikutaan.

Lähdimme junalla kohti Osakaa. Valitsimme ilmeisesti väärän junan, koska matka kesti tunnin verran junan pysähtyessä lähes joka väliasemalla. Kulutimme aamupäivän ja alkuiltapäivän kaupungilla kierrellessä, koska hotelliin pääsimme sisäänkirjautumaan vasta iltapäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti