4.4.2014

Osaka

Osakan sää oli vuodenaikaan nähden hyvä. Aamut ja illat olivat viileitä, mutta vettä ei satanut.

Japanilaisten kulttuurierot suomalaiseen verrattuna tulivat tutuiksi nopeasti. Ihmiset olivat erittäin kohteliaita. Suomeen verrattuna työntekijöitä oli paljon ja se näkyi palvelun laadussa. Pienessäkin kaupassa tervehdittiin asiakkaita heti ovelta, tavarat pakattiin ja silti toiminta oli tehokasta. Automaatteja oli kaikkialla. Kaupassakin kassatyöntekijä syötti asiakkaan antamat rahat kassaan, joka antoi vaihtorahat nopeasti takaisin.

Englantia ymmärrettiin ja puhuttiin varsin heikosti.

Paikasta toiseen liikkumiseen käytimme julkista liikennettä. Kieliongelmaa lukuunottamatta liikkuminen oli helppoa. Elekielellä pärjää Japanissa pääosin erittäin hyvin. Suurimman ongelman muodostavat poikkeustilanteet, koska normaalista poikkeavat kuulutukset ja kyltit ovat vain japaniksi. Tällaista ei onneksi kohdallemme kuitenkaan sattunut tällä kertaa. Välillä japanilaiset ymmärtävät kirjoitettua englantia, vaikka puhuttuna asia ei tulisikaan selväksi. Tätä kannattaa kokeilla ongelmatilanteessa.

Namban alueen läpi kulkeva kanaali
Kirsikankukat eivät olleet vielä puhjenneet Osakan linnan kauniissa ympäristössä.

Osakan linna

Majoitus

Majoituimme Osakassa Keihan Kyobashi -hotelliin. Hotelli sijaitsee samannimisen rautatieaseman ja kauppakeskuksen yhteydessä. Samasta suuresta rakennuksesta löytyi niin kauppoja, ravintoloita, kahviloita, kokkikoulu, kuntokeskus kuin oma rautatieasemakin. Pienenä miinuksena mainittakoon, että vaikka varaussivustolla oli kuntosalin mainittu olevan hotellin yhteydessä, se oli erikseen maksullinen. Vaikka hinta oli melko kallis, sali on kuitenkin ensiluokkainen. Fitness-keskuksen nimi oli Tipness...
Hotel Keihan Kyobashi, Osaka
Huone oli japanilaiseen tapaan pieni. Huonoina puolina huoneessa oli säilytystilan puute ja se, että TV:ssä oli vain japaninkielisiä kanavia. Huone oli myös varusteltu vain yhdelle hengelle. Muuten majapaikka oli erinomainen.

Hotellihuone
Näkymä huoneen ikkunasta oli hieno.

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta

Huoneessa oli myös japanilainen hi-tech WC, jonka ohjauspanelista kuva alla. Japanissa on kahdenlaisia WC:tä. Toiset ovat perinteisiä japanilaisia. Ellet ole notkea, varo näitä, koska tämä tarkoittaa periaatteessa pelkkää reikää lattiassa. Toinen vaihtoehto on länsimainen WC, jossa on kuitenkin aina useita erilaisia toimintoja. Perustoimintoihin kuuluvat lämmitetty istuin, pepun huuhtelu kahdella erilaisella tavalla ja naisille oma etuosan huuhtelu. Tietysti myös vesisuihkun paineen saa itse säätää. Hienommissa malleissa on myös erilaisia äänitoimintoja varsinaisten äänien peittämiseen, tuoksun lisääminen ja tuuletus erikseen.  WC:n tyhjennys kuuluu tietysti myös asiaan, mutta se tapahtuu yleensä erillisestä vivusta tai sähköisestä liikkeentunnistimesta. WC saattaa monesti vetää itse itsensä, joten älä säikähdä.

Hotellihuoneen WC:n ohjauspaneeli
Osakan majoitukseen kuului myös aamupala seisovasta pöydästä. Vaihtoehtoja oli reilusti niin japanilaiseen kuin länsimaiseenkin makuun.

Hotellin aamupalapöydästä kasattu japanilais-eurooppalainen aamupala

Ruoka

Ruoka Osakassa oli erittäin hyvää ja edullista. Japanilaiseen tapaan ravintolan näyteikkunassa oli mallit listalla olevista annoksista. Muovimallit olivat hienon näköisiä ja vastasivat hyvin todellisia annoksia. Tämä on kätevää, koska se mahdollistaa annosten tilaamisen osoittamalla, vaikka henkilökunta ei puhu lainkaan englantia.

Ruoka-annosten malleja näyteikkunassa

Näyteikkunan mallin perusteella tilattu aito ateria
Ruoka-annokset olivat hyvän maun lisäksi myös kauniita. Erityisesti jälkiruuat olivat taideteoksia paikassa kuin paikassa.

Jälkiruokataidetta Osakassa
Erityinen huomautus asioinnista japanilaisessa ravintolassa! Lasku tuodaan pöytään jo tilauksen jälkeen. Lähtiessä lasku otetaan pöydästä mukaan ja se käydään maksamassa kassalle. Tämä on meistä erityisen kätevää, koska se nopeuttaa poislähtöä ja summan tietää jo etukäteen. Kannattaa huomata, että joskus lasku on sijoitettu pöydän alla olevaan lokeroon, mistä sitä voi alussa olla hankala huomata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti