16.4.2014

Hakone

Kiotosta Hakoneen lähdimme taas luotijunalla. Matka tehtiin hitaammalla Hikari-luotijunalla, joka pysähtyi Hakonea lähimpänä olevalla pienemmällä Odawaran asemalla. Hikari-junan matkavauhti oli 260 km/h ja matkaa Kiotosta Odawaraan kertyi 400 km.

Luotijunamme Kioton asemalla
Odawarasta majapaikkaamme matkasimme bussilla. Matkaa oli vain 19 km, mutta aikaa meni noin 1,5 tuntia. Liikenne eteni hitaasti ja korkeuserot hidastivat matkantekoa.

Bussi Odawarasta Hakoneen
Hakone on Japanin vanhin ja tunnetuin kylpyläalue. Kaupunki on vuorien ympäröimä ja maisemiltaan kaunis. Asukkaita kaupungissa on vain reilu 13 000, mutta turisteja alueella käy paljon.

Mäkiä majapaikkamme lähistöllä
Hakonessa majoituimme Masuya Ryokan-nimiseen majataloon. Kyseessä oli perinteinen japanilainen majatalo. Majatalo sijaitsi jonkin verran kaukana päänähtävyyksistä ja suurimmasta kylpylästä. Jälkikäteen arvioituna majoitus lähellä junarataa olisi ollut parempi vaihtoehto. Majapaikkaamme oli kuitenkin helppo mennä bussilla, koska poisjääntipysäkki oli heti seuraavana suuresta risteyspysäkistä. Pienemmille pysäkeille jäänti oli hankalampaa, koska vain isoimpien pysäkkien nimet oli esitetty englanniksi. Muutoin bussia oli Hakonessa kätevä käyttää. Hakonessa kannattaa ostaa Hakone Freepass-kortti, jolla voi käyttää vapaasti niin junia, busseja, kaapelijunaa, köysirataa kuin laivaakin.

Ryokan Masuya ulkoa katsottuna. Huomaa katolla tuulettumassa olevat petivaatteet.

Toisen kerroksen huone, jossa majoituimme. Huomaa ikkunan oikealla puolella oleva hätäpoistumiseen tarkoitettu naru.
Lähialueella ei ollut kovinkaan monta ruokapaikkaa. Ensimmäisenä iltana kävimme syömässä 50 metrin päässä majapaikasta sijaitsevassa japanilaisessa ravintolassa. Lista oli totuttuun tapaan japaniksi, mutta ruoka osoittautui ihan hyväksi.

Ensimmäisen illan ruokapaikka
Majoitukseen kuului japanilainen aamiainen, josta kuva alla.

Japanilainen aamiainen Masuya Ryokanissa
Olimme Hakonessa kaksi yötä. Sää ei suosinut ainoaa täyttä päiväämme Hakonessa. Vettä satoi kovasti ja näkyvyys jäi heikoksi. Kävimme ajamassa vuorelle vievän köysiradan ja paluumatkalla sekin suljettiin kovan tuulen vuoksi. Joudimme palaamaan vuorelta hitaammalla bussikyydillä.

Paikallisjuna-asema vesisateessa

Köysirata vesisateessa
Vierailu paikallisessa kylpylässä jäi lyhyeksi ajanpuutteen vuoksi. Ehdimme kuitenkin testata niin kahvi-, punaviini-, vihreä tee- kuin sakekylvynkin sekä useita erilämpöisiä altaita.

Seuraavana päivänä, jolloin olimme lähdössä Tokioon, sää oli erinomainen ja hyödynsimme sen kiertämällä köysiradan uudelleen. Nyt näkyvyys oli erinomainen ja maisemat hienot.

Lake Ashinko

Kuva köysiradasta ylöspäin mennessä

Kuva samasta paikasta kuin edellisen päivän vesisateessa.

Köysiradan yläasemalla vuoren tuliperäinen aktiivisuus näkyi rinteestä nousevissa savupilvissä

Japanin korkein vuori Fuji (3776 m) näkyi hienosti köysiradan yläasemalta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti