18.4.2014

Tokio

Hakonesta Tokioon matkasimme ensin bussilla köysiradan lähtöpisteeseen. Sieltä köysirataa pitkin toiselle puolelle vuorta, kaapelijunalla rinnettä alaspäin Gōran asemalle, josta Hakone Tozan Line -junalla Hakone-Yumoton asemalle ja sieltä toisella junalla Odawaran asemalle. Odawarasta menimme junalla Tokioon Shinagawan asemalle, jossa vaihdoimme hotellimme viereiselle asemalle Tamachiin vievään junaan. Matkaa oli vain 80 km, mutta aikaa meni monta tuntia.

Majoituimme Tokiossa Hotel Villa Fontaine Tamachi -nimiseen hotelliin. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Tamachin juna-asemasta ja Mitan metroasemasta. Hotelli on tehty toimistorakennuksen neljään ylimpään kerrokseen.

Hotel Villa Fontaine Tamachi sijaitsi toimistorakennuksen neljässä ylimmässä kerroksessa
Huone oli taas pieni, mutta riitti hyvin meille. Säilytystilaa ei yhtä kaappia lukuunottamatta ollut.

Huoneemme
Erikoisuutena huoneessa oli japanilainen jalkojenhierontalaite. Laitteen napit ja käyttöohjeet olivat japaniksi, joten kesti vähän aikaa ennenkuin käytöstä pääsi jyvälle.

Japanilainen jalkojenhierontalaite
Tokiossa paikasta toiseen pystyi liikkumaan joko metrolla tai junalla. Molemmat olivat ruuhka-aikoihin erittäin täysiä, mutta muulloin kyytiin mahtui hyvin.

Juna Tokion sisällä
Parhaimmat näköalat Tokiosta saimme, kun kävimme Tokyo City View-näköalatasanteella.

Tokyo City View toimistorakennuksen 52. kerroksessa

Näköala Tokyo City View-tasanteelta
Tokion ruokapaikoista huvittavimpana jäi mieleen paikka, jossa tarjoilija toi tilaamamme teen mukana tiimalasin. Tee oli valmista juotavaksi tiimalasin valuttua loppuun.

Tee ja tiimalasi
Tokiossa kirsikankukat olivat parhaimmassa loistossaan vierailuaikanamme. Kirsikankukat kukkivat eri alueilla eri aikaan ja täydessä loistossaan kukat kestävät noin viikon verran. Suuretkin puistot olivat päiväaikaan täynnä ihmisiä ihailemassa kukkia.

Kitanomaru Park:n kirsikkapuuloistoa 

Kirsikankukkia täydessä loistossaan
Monilla alueilla puut olivat iltaisin valaistuja. Roppongi Hill:n alueella valoista oli tehty myös häämatkateemaan sopiva sydän alueen tekolammen ympärille.

Kirsikkapuita valoista tehdyn sydämen taustalla Roppongi Hill:n alueella
Erikoisena paikkana Tokiossa oli myös Kappabashi Street, joka on pitkän matkaa täynnä vain keittiötarvikkeisiin erikoistuneita liikkeitä. Myynnissä oli jos jonkinlaista lautasta, työvälinettä ja koristetta. Suomalaiseen tavaratalon keittiötarvikeosasto tuntuu aika mitättömältä kadun antimiin verrattuna.

Keittiötarvikkeita myyvän Kappabashi Street:n alkupisteessä on suuri muovinen kokki.
Kadulta löytyi myös liikkeitä, jotka möivät ravintoloiden näyteikkunoissa olevia muovista valmistettuja annosmalleja.

Muovista valmistettujen ruoka-annosmallien myymälä
Lähtöpäivänämme kävimme vielä katsomassa maailman vilkkaimmaksi arvioitua risteystä Shibuyan aseman vieressä. Neljän tien risteyksessä valot muuttuvat kaikille jalankulkijoille vihreiksi yhtä aikaa ja risteyksen voi ylittää myös vinottain.

Maailman vilkkain risteys Shibuyassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti