13.4.2014

Kioto

Hiroshimasta lähtiessä satoi aamulla kovasti vettä. Matkasimme raitiovaunulla juna-asemalle ja lähdimme sieltä luotijunalla kohti Kiotoa. Juna kulki totuttuun tapaan minuutintarkalla aikataululla.

Hiroshiman juna-asema

Kioton juna-asema
Kiotossa vaihdoimme juna-asemalla metroon ja matkasimme sillä hotellin lähelle. Kiotossakin satoi tullessamme vettä, mutta sade loppui saatuamme tavarat huoneeseemme.

Majapaikkanamme pidimme Kiotossa Kyoto Royal Hotel & Spa -hotellia. Sijanti hotellilla oli mainio. Japanilaiseen tapaan huone oli pieni eikä ylimääräistä tilaa ollut.

Kyoto Royal Hotel & Spa ulkoa

Huoneemme
Korttelin päässä hotellilta sijatsi matkamme tähänastisesti paras sushipaikka. Liukuhihnasushia tarjoileva Musashi Sushi -ravintola oli päivällisaikaan täynnä, mutta iltapäivällä sinne ei tarvinnut jonottaa. Erikoisuutena tarjolla oli pallokalasta tehtyä sushia, jonka valmistus on tarkkaa. Pallokalan valmistukseen tarvitaan lupa, sillä virheellisesti käsitellystä kalasta annokseen voi päätyä myrkkyä, joka voi aiheuttaa sairastumisen tai jopa kuoleman. Tätä piti tietysti kokeilla. Pallokala ei maistunut kovin vahvasti miltään, mutta aiheutti muutaman minuutin kestävän pistelyn kieleen/nieluun.

Reissun paras liukuhihnasushipaikka
Kiotossa näimme myös reissumme hienoimman ravintolan näyteikkunan. Ravintola oli erikoistunut jälkiruokiin ja malleja annoksista oli neljä suurta seinää. Keskimääräinen suomalaisen ravintolan jälkiruoka-annos ei näytä kovin houkuttelevalta näihin taideteoksiin verrattuna.

Hieno näyteikkuna täynnä jälkiruoka-asetelmia
Kioto on täynnä pieniä liikkeitä. Joka kadulla vastaan tuli aina jos mikäkinlaista yritystä. Oli niin ravintoloita, ruokakauppoja, vaatekauppoja, kenkäkauppoja, partureita, valokuvausliikkeitä kuin kahviloitakin. Käteisen rahan maassa myös pankkeja riitti.

Kiotossa on runsaasti katettuja kauppakatuja. Katujen liikkeet ovat tyypillisesti pieniä ja johonkin tuotteeseen erikoistuneita. Erikoisin on kapea Nishiki Market-kauppakatu, jossa myydään tuoreita ruoka-aineksia.

Nishiki Market, yksi Kioton monista kauppakaduista

Kiotossa kävimme iltapäivän mittaisella kokkauskurssilla. Kurssi järjestettiin pienen majatalon keittiössä. Yhteensä meitä oli viisi matkailijaa tutustumassa japanilaisen aterian tekoon ja japanilaisen ruuan periaatteisiin. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli tilaisuus siihen tulee!

Japanilaisella kokkauskurssilla tekemämme ateria
Kiotossa liikuimme jalan ja metrolla. Pyöräilijöitä kaupungissa oli paljon ja polkupyörä olisi varmaankin ollut kätevin kulkuväline. Kioto  on japanilaisittain perinteisempi kaupunki kuin esimerkiksi Osaka. Kiotossa voi nähdä esimerkiksi enemmän perinteistä rakennustyyliä, luontoa ja muun muassa geishoja. Kiotossa on erittäin paljon myös temppeleitä, mutta koska edellisellä Japanin reissullamme kävimme niitä runsaasti läpi, jätimme tällä kertaa temppeleiden kiertämisen vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti