17.3.2014

Sydney

Sydneyssä olimme neljä yötä ennen risteilylle lähtöä.

Keskusta-alue oli helposti käveltävissä. Säät olivat myös mukavat.

Sydneyn keskustaa
Ensimmäisenä päivänä törmäsimme paikalliseen ruoka- ja viinijuhlaan, joka oli järjestetty keskusta-alueella olevaan puistoon. Kävimme tutustumassa tapahtumaan parin tunnin ajan.

Sydneyn ruoka- ja viinijuhlat
Tärkeimmät nähtävyydet kävimme myös tarkastamassa. Sydney Harbor Bridge -sillan valloitimme jalan ja oopperatalon kiersimme myös ulkokautta ympäri. (Oopperataloon ei pääse ilmaiseksi sisälle muutoin kuin WC-käynnille.) Maisemat sillalta olivat hienot, mutta muutoin oleellista mainittavaa ei jäänyt.

Sydney Harbor Bridge

Sydneyn ooperatalo
Julkisilla kulkuvälineillä menimme Bondi Beach -rannalle. Edelleenkin jo aiemmin kuvattu matkalippujen monimutkaisuus ihmetytti. 
Sydneyn juna-asemalta
Bondi Beach vaikuttaa televisiosta paljon suuremmalta ja hienommalta kuin paikan päällä. Ranta on ihan mukava, mutta mitään erityisen ihmeellistä siinä ei ole. Rantavahtien tornikin oli todellisuudessa aika pieni.

Bondi Beach; rantavahtien torni kuvassa hiekkakentän vasemmassa yläkulmassa
Tietenkin rannalla olivat käynnissä myös Rantavahdit-sarjan kuvaukset. Myönnettäköön, että kävi mielessä järjestää "kohtaus" rannalla televisioon pääsemiseksi, mutta päätimme kuitenkin olla kiltisti...:)

Rantavahdit-sarjan kuvaukset menossa
Paluumatka rannalta keskustaan bussilla tuotti vaikeuksia. Erittäin monta kaipaamamme linjan bussia ajoi merkityn pysäkin ohi ollen joko ihan tyhjänä tai sitten liian täynnä.

Keskustassa oli monia puistoja, joissa ihmiset viettivät aikaa. Muutamat suihkulähteet olivat näyttävän näköisiä.
Archibald Fountain -suihkulähde
Keskustaan oli levitetty myös kymmeniä sarvikuono-taideteoksia. Jokainen sarvikuonoista oli maalattu eri tavalla. Jokainen sarvikuono oli myös myytävänä. Miltä tämä näyttäisi olohuoneen nurkassa?

Sarvikuono
Kävelyn lisäksi kävimme urheilemassa uimahallissa, josta löytyi myös hyvä kuntosali. Paikallisten suosima urheilukeskus oli lisäksi halpa. Kaupungista löytyy myös kansainvälisiä kuntosaliketjuja, jotka ovat kuitenkin pääsääntöisesti paljon kalliimpia.

Cook And Phillip Park Aquatic and Fitness Centre -kuntokeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti